(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kompyuter tarmoqlari, ularning tuzilishi, ishlash prinsiplari hamda asosiy turlari haqida ma’lumot berilgan. Lokal, mintaqaviy va global tarmoqlarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning zamonaviy axborot almashinuvidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, simli va simsiz tarmoqlarning afzalliklari hamda qo‘llanish sohalari tahlil qilingan. Kompyuter tarmoqlarining ta’lim, biznes va kommunikatsiya tizimlaridagi roli ilmiy jihatdan asoslab berilgan.