(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tarix ta’limida manbalar bilan ishlashning nazariy metodologik asoslari hamda ularning didaktik imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tarixiy manbalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarda tarixiy tafakkur va tanqidiy fikrlash kompetensiyalarini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, tarixiy hujjatlar bilan ishlashning zamonaviy pedagogik yondashuvlar, kompetensiyaviy ta’lim va interfaol metodlar bilan uyg‘unlashuvi hamda tarix ta’limi samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari tarixiy manbalar bilan ishlash o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tarixiy voqea hodisalarni xolis baholashi va tadqiqotchilik ko‘nikmalarining rivojlanishiga xizmat qilishini ko‘rsatadi.