(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kasbiy ta’lim muassasalarida informatika fanining o’rni va ahamiyati ko’rib chiqiladi. Texnikum o’quvchilarining kasbiy kompetentliligini oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini qo’llash imkoniyatlari tahlil etiladi. Informatika fanini boshqa kasbiy fanlar bilan integratsiyalashuvi orqali o’quvchilarning raqamli savodxonligini oshirish yo’llari bayon etilgan. Maqolada amaliy tajribalardan kelib chiqib, o’qitishni samarali tashkil etish bo’yicha tavsiyalar berilgan.