(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati, ularning o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini shakllantirishdagi roli ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Interfaol metodlarning mazmuni, turlari hamda ularni boshlang‘ich sinflarda qo‘llashning samarali yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, ushbu metodlar orqali o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi, muloqot ko‘nikmalari va ijodiy yondashuvini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonini samarali tashkil etishda interfaol metodlarning o‘rni va ularni amaliyotga tatbiq etishning pedagogik shart-sharoitlari tahlil qilingan.