(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ayollar jinsiy a’zolarining yuqumli kasalliklari, ularning kelib chiqish sabablari, etiyologik tuzilishi, zamonaviy tashxislash va davolash muammolari tahlil qilinadi. Tadqiqotda reproduktiv yoshdagi ayollar o‘rtasida eng ko‘p uchraydigan o‘ziga xos va nomutaxassis infeksiyalar, xususan, jinsiy yo‘l bilan yuquvchi infeksiyalar (JYBYU) hamda patogen mikroorganizmlarning keltirib chiqaradigan asoratlari o‘rganilgan. Maqolada kasalliklarni barvaqt aniqlashda zamonaviy laboratoriya usullarining samaradorligi hamda infeksiyalarning ayollar reproduktiv salomatligiga, jumladan, bepushtlik va homiladorlik patologiyalariga ta’siri yoritib berilgan. Olingan natijalar asosida profilaktika va davolash tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.