(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda ijodkorlik qobiliyatini rivojlantirish metodikasi tahlil qilingan. Ijodkorlikni shakllantirishda interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha asosida o‘qitish hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirish, tasavvur va kreativ yondashuvini kuchaytirish usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ijodkorlikni rivojlantirishga yo‘naltirilgan metodlar ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.