(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’limni tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Kompetensiyaviy yondashuvning mazmuni, uning ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni hamda o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish va kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash orqali tayanch kompetensiyalarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari kompetensiyaviy yondashuv asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini samarali rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.