(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy ishda turizm korxonalarida xodimlar motivatsiyasi va korporativ madaniyatning xizmat sifatiga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqotda motivatsiya tizimlari, korporativ qadriyatlar va boshqaruv uslublarining samaradorligi tahlil qilindi. Xalqaro va mahalliy tajriba asosida xulosalar chiqarilib, xizmat sifatini oshirishga doir ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi, tizimli yondashuv qo‘llanildi.