(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada orttirilgan immunitet tanqisligi sindromi (OITS)ning tibbiy va ijtimoiy muammolari hamda uning valeologik ahamiyati yoritiladi. OITS inson immun tizimining zaiflashishiga olib keluvchi xavfli virusli kasallik bo‘lib, u sog‘liqni saqlash tizimida dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Maqolada OITSning kelib chiqish sabablari, yuqish yo‘llari, klinik belgilari va profilaktik choralar tahlil qilinadi. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, sanitariya gigiyena qoidalariga rioya qilish, tibbiy madaniyatni oshirish va yoshlar orasida profilaktik targ‘ibot ishlarini olib borishning valeologik ahamiyati ko‘rib chiqiladi. OITSning oldini olishda aholining tibbiy savodxonligini oshirish va sog‘lom hayot tamoyillarini targ‘ib qilish muhim omil ekanligi ta’kidlanadi.