(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada aholining sogʻliq koʻrsatkichlari hamda jamiyatda uchraydigan muhim ijtimoiy-tibbiy muammolar tahlil qilinadi. Unda demografik, epidemiologik va ijtimoiy omillar ta’sirida aholining sogʻliq holati o‘zgarishi yoritiladi. Xususan, surunkali kasalliklarning ortishi, ruhiy salomatlik muammolari, ona va bola salomatligi bilan bog‘liq holatlar hamda noto‘g‘ri turmush tarzi bilan bog‘liq xavf omillari muhokama qilinadi.