(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Erkin Vohidovning “Ruhlar isyoni” dostoni (1978–1979) o‘zbek she’riyatining XX asr cho‘qqilaridan biri hisoblanadi. Asar Bengalning buyuk isyonkor shoiri Nazrul Islomning hayoti va ijodiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda shoirlik missiyasi, istibdod va mustamlakachilikka qarshi kurash, inson ruhining ozodlikka intilishi, abadiyat va foniy hayot muammolari chuqur falsafiy-poetik tarzda yoritiladi. Doston bir necha rivoyat va lirik-falsafiy qismlardan iborat bo‘lib, tarixiy voqealar bilan ramziy mulohazalarni uyg‘unlashtiradi. Ushbu maqolada asarning yaratilish tarixi, badiiy tuzilishi, asosiy rivoyatlari, g‘oyaviy mazmuni, Nazrul Islom obrazi hamda o‘zbek adabiyoti va Sharq she’riyatidagi o‘rni keng ko‘lamda tahlil qilinadi.