(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada adabiyotshunoslikdagi adabiy tur va janr tushunchalari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari hamda badiiy asarlarni tahlil qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, epik, lirik va dramatik turlar, ularning tarkibiga kiruvchi janrlar hamda janrlarning badiiy tafakkur rivojidagi o‘rni haqida fikr yuritilgan. Maqolada adabiy tur va janrlarning nazariy asoslari ilmiy-uslubiy jihatdan tahlil qilingan.