(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada byudjet tashkilotlari va xususiy korxonalarda ish vaqtini tashkil etish hamda ishlab chiqarish jarayonining ijobiy va salbiy tomonlari tahlil qilingan. Shuningdek, mehnat unumdorligi, ish vaqtidan samarali foydalanish, boshqaruv tizimi, xodimlar faoliyati va ishlab chiqarish samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar yoritilgan. Tadqiqot davomida byudjet tashkilotlari va xususiy korxonalardagi ish jarayonlari o‘zaro taqqoslanib, ularning afzalliklari hamda kamchiliklari ilmiy asosda tahlil etilgan. Bundan tashqari, zamonaviy boshqaruv texnologiyalari asosida ish vaqtini optimallashtirish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.