(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada neyron tarmoqlar asosidagi sun’iy intellekt tizimlarining matematik modeli, uning nazariy asoslari, hisoblash mexanizmlari va amaliy qo’llanish imkoniyatlari ahlil qilinadi. Neyron tarmoqlar bugungi raqamli iqtisodiyot, avtomatlashtirilgan boshqaruv, tibbiy diagnostika, ta’lim texnologiyalari, transport xavfsizligi hamda davlat xizmatlarini raqamlashtirish jarayonlarida muhim intellektual vositaga aylanmoqda. Modelning markazida kiruvchi ma’lumotlar vektori, og’irliklar matritsasi, bias koeffitsiyentlari, faollashtirish funksiyasi minimallashtirishga qaratilgan optimallashtirish algoritmlari turadi.