(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada elektron pochta xizmati strukturasi, uning asosiy protokollari va axborotlarni himoyalash mexanizmlari ilmiy-amaliy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Elektron pochta zamonaviy raqamli kommunikatsiyaning eng barqaror va keng qo‘llaniladigan xizmatlaridan biri bo‘lib, u ta’lim, davlat boshqaruvi, biznes, bank moliya, tibbiyot va ilmiy hamkorlik jarayonlarida axborot almashinuvini tezlashtiradi. Shu bilan birga, EP tizimi fishing, spam, zararli ilovalar, domenni soxtalashtirish, hisobga ruxsatsiz kirish, xizmatdan voz kechtirish hujumlari va maxfiy ma’lumotlarning tarqalishi kabi xavflar bilan bevosita bog‘liq.