(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kompyuter tarmoqlarida ma’lumot almashinish jarayonini tashkil etishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan paketli va kanalli kommutatsiya texnologiyalarining ishlash prinsiplari, texnik xususiyatlari hamda ularning o‘zaro farqli jihatlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Hozirgi kunda axborot kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi, internet tarmoqlari hajmining kengayishi va ma’lumotlar oqimining ortib borishi tarmoqlarda samarali kommutatsiya texnologiyalaridan foydalanish zaruratini kuchaytirmoqda. Shu sababli kommutatsiya usullarining samaradorligini o‘rganish va ularni taqqoslash zamonaviy kompyuter tarmoqlarining muhim ilmiy-amaliy masalalaridan biri hisoblanadi.