(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining muhim tarkibiy qismlaridan biri hisoblangan Data Center Network (DCN) dizaynining tarmoq infratuzilmasidagi o‘rni, arxitekturasi hamda samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Hozirgi kunda internet xizmatlari, bulutli hisoblash tizimlari, sun’iy intellekt, Big Data va IoT texnologiyalarining jadal rivojlanishi ma’lumotlar markazlariga bo‘lgan ehtiyojni keskin oshirmoqda. Natijada yuqori tezlikka ega, ishonchli, masshtablanuvchi va xavfsiz tarmoq infratuzilmasini yaratish zamonaviy data centerlarning asosiy talabiga aylanmoqda. Shu sababli Data Center Network dizaynini optimallashtirish va uning samaradorligini oshirish bugungi kunda dolzarb ilmiy-amaliy masalalardan biri hisoblanadi.