(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ma’lumot, axborot, bilimlar bazasi hamda ma’lumotlarni qayta ishlash jarayonlarining mazmun-mohiyati yoritiladi. Zamonaviy axborot texnologiyalarining rivojlanishi natijasida ma’lumotlar hajmi keskin ortib bormoqda. Shu sababli ma’lumotlarni to‘g‘ri saqlash, qayta ishlash va ulardan samarali foydalanish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Maqolada ma’lumot va axborot tushunchalari, bilimlar bazasining ahamiyati hamda ma’lumotlarni qayta ishlash bosqichlari keng tahlil qilinadi.