(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish sanitariyasi va yong‘in xavfsizligi masalalarining nazariy hamda amaliy jihatlari keng tahlil qilingan. Ishlab chiqarish muhitida uchraydigan zararli va xavfli omillarning inson salomatligiga ta’siri, mikroiqlim ko‘rsatkichlari, ventilyatsiya va yoritish tizimlarining ahamiyati ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada mehnat muhofazasi tizimini takomillashtirish, xavfsizlik madaniyatini shakllantirish hamda zamonaviy texnologiyalar asosida xavfsiz mehnat sharoitlarini yaratish masalalari bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.