(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada o‘zbek she’riyati darg‘alaridan biri, buyuk shoir Rauf Parfining she’rlari poetikasining o‘ziga xos xususiyatlari, badiiy olami, poetik tafakkuridagi yangilanishlar tahlil qilinadi. Shoirning o‘zlik haqidagi mulohazalari, milliy va insoniy qadriyatlarni ifodalash uslubi, falsafiylik va ramziylik, ruhiy kechinmalarning badiiy in’ikosiga chuqur e’tibor qaratilgan. Rauf Parfi she’rlari timsolida o‘zbek poeziyasining yangi bosqichga chiqishi, zamonaviylik va milliylik uyg‘unligi, siymolardagi sadoqat va yurak og‘riklarini ifodalash xususiyatlari keng yoritiladi. Poetning she’rlarida milliy uyg‘onish, xotira, orzu va armon, vatan va xalq, muhabbat va g‘urur ramzi yangicha shakllanadi. Ushbu maqola shoir ijodining tub mohiyatini va zamonaviy o‘zbek she’riyatini o‘ziga hosligi nuqtai nazaridan keng qamrovda tadqiq qiladi.