(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақола халқаро терроризм ва экстремизмга қарши курашда Ўзбекистоннинг тутган ўрни, олиб бораётган сиёсати ва халқаро ҳамкорлик тажрибасини таҳлил қилишга бағишланган. Мақолада қуйидаги масалалар кўриб чиқилган: БМТнинг 2006 йилги Глобал аксилтеррор стратегияси ва унинг тўртта асосий қисми, хусусан инсон ҳуқуқларини ҳимоя қилиш мавзуси; Ўзбекистоннинг терроризмга қарши курашга доир 14 та халқаро конвенция ва протоколни ратификация қилганлиги; "Экстремизмга қарши курашиш тўғрисида", "Терроризмга қарши кураш тўғрисида" ва бошқа миллий қонунларнинг амалдалиги; 2022–2026 йилларга мўлжалланган Тараққиёт стратегиясидаги терроризм ва экстремизмга қарши курашга оид 82-мақсад; 2019 йилдан буён Сурия, Ироқ ва Афғонистондан 531 нафар фуқарони ватанга қайтарган "Меҳр" операциялари тажрибаси.