(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur mavzu Sovet hokimiyatining Oʻzbekistonda olib borgan qatagʻonlik siyosati, uning asl mohiyati hamda xalq hayotiga koʻrsatgan ogʻir oqibatlarini yoritishga bagʻishlangan. Unda XX asrning 20–30-yillarida sovet tuzumining oʻz hukmronligini mustahkamlash maqsadida amalga oshirgan siyosiy bosimlari, inson huquqlarining poymol etilishi, milliy ziyolilar va jadidlarning taʼqib qilinishi haqida batafsil maʼlumot berilgan.