(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot xodimlari faoliyatida sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan. Hozirgi global tibbiyot tizimida raqamli transformatsiya jarayonlari tezlashib borayotgan bir davrda sun’iy intellekt (SI) sog‘liqni saqlash tizimini tubdan o‘zgartiruvchi asosiy innovatsion yo‘nalishlardan biri sifatida shakllanmoqda. Maqolada SI texnologiyalarining kasalliklarni erta aniqlash, klinik diagnostika jarayonlarini tezlashtirish, davolash strategiyalarini optimallashtirish hamda tibbiyot xodimlari ish yukini kamaytirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan.