(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiya sharoitida global HR menejmentning evolyutsiyasi, masofaviy ishchi kuchini boshqarishda sun’iy intellekt (SI) va innovatsion strategiyalarning roli keng koʻlamda tahlil etiladi. Tadqiqot uchun xalqaro ilmiy manbalar, hisobot ma’lumotlari va jahon amaliyotidan olingan empirik holatlar oʻrganildi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, SI-asosidagi HR-platformalar xodimlarni yollashdan tortib ushlab qolish va rivojlantirishgacha boʻlgan butun hayot tsiklida samaradorlikni sezilarli oshirishi mumkin. Shu bilan birga, raqamli izolatsiya, algoritmik xolislik va etik nazorat kabi muammolar ham muhokama etiladi. Maqola yechimlar sifatida adaptiv boshqaruv tizimlari, gibrid ish modellarining optimal tuzilmalari va raqamli kompetentsiyani rivojlantirish dasturlari tavsiyalarini ilgari suradi.