(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Andijon viloyati iqlim sharoitida relikt dorivor Ginko biloba Ginkgo biloba o‘simligini introduksiya qilish va o‘stirish istiqbollari yoritilgan. Ilmiy tajriba ko‘chatxonasida ikki yil davomida parvarishlangan 7 dona model o‘simlikning vegetatsiya davridagi biometrik ko‘rsatkichlari (bo‘yi va barglar soni) dinamikasi o‘rganilgan. Kuzatuv natijalariga ko‘ra, o‘simlikning eng jadal o‘sish davri yozgi issiq oylarga (may–avgust) to‘g‘ri kelishi, umumiy hisobda esa sekin o‘suvchi va issiqsevar tur ekanligi aniqlangan. Maqolada Ginko biloba ko‘chatlarini ochiq maydonlarda to‘g‘ri parvarishlash, optimal tuproq namligini saqlash, shamol va quyosh tig‘idan himoya qilish bo‘yicha muhim agrotexnik tavsiyalar berilgan.