(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Namangan viloyati misolida taklif etilgan moliyaviy modelning hisob-kitoblari va iqtisodiy samaradorligi bugungi kunda hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. O‘zbekiston iqtisodiyotini modernizatsiya qilish, hududlarda investitsion faollikni oshirish hamda kichik biznes va tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash jarayonida samarali moliyaviy mexanizmlarni ishlab chiqish alohida ahamiyat kasb etmoqda. Ayniqsa, Namangan viloyati aholisi sonining yuqoriligi, mehnat resurslarining ko‘pligi va sanoat salohiyatining ortib borayotgani yangi moliyaviy modellardan foydalanishni talab etadi. 2025-yil yakunlariga ko‘ra viloyat yalpi hududiy mahsuloti 52,4 trillion so‘mni tashkil etib, iqtisodiy o‘sish sur’ati 6,8 foizga yetgan. Shu bilan birga, hududda faoliyat yuritayotgan kichik va o‘rta biznes subyektlarining moliyaviy resurslardan foydalanish imkoniyatlari hali ham yetarli darajada emasligi kuzatilmoqda.