(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Anaerob bakteriyalar inson organizmining normal mikroflorasi tarkibiga kiruvchi mikroorganizmlar bo‘lishiga qaramay, muayyan sharoitlarda og‘ir infeksion kasalliklarni keltirib chiqarishi mumkin. Klostridial bo‘lmagan anaerob bakteriyalar orasida Bacteroides, Prevotella va Fusobacterium avlodlari klinik jihatdan muhim o‘rin egallaydi. Ushbu mikroorganizmlar og‘iz bo‘shlig‘i, ichak, nafas yo‘llari va jinsiy tizim mikrobiotasida uchraydi hamda immunitet pasayganda yoki to‘qima shikastlanganda patogenlik xususiyatini namoyon qiladi.