(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada XX asr oxiri va XXI asr boshlarida globallashuv jarayonining shakllanishi, uning jahon iqtisodiyoti, siyosati va madaniyatiga ta’siri hamda ushbu jarayon bilan bog‘liq muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, barqaror rivojlanish konsepsiyasining mohiyati, uning asosiy tamoyillari va insoniyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot davomida ekologik muammolar, iqtisodiy tengsizlik, axborotlashuv jarayonlari hamda xalqaro hamkorlik masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.