(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Sharq uygʻonish davrida pedagogik fikrning taraqqiyoti Al Xorazmiy, al-Faroviy, Abu Rayxon Beruniy va Abu Ali ibn Sinon kabi buyuk mutafakkirlarning taʼlim-tarbiyaga oid qarashlari orqali o‘rganiladi. Ushbu maqolada ularning fikrlari va taʼlim tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi.