(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot makonida , xususan , turli media vositalari orqali keng yoyilayotgan diniy , psixologik va madaniy tahdidlarning mohiyati hamda ularning kelib chiqish omillari , jamiyat hayotiga ta`sir qilayotgan ko’p qirrali salbiy tomonlari tahlil etiladi.Ayniqsa bunday tahdidlarning yosh avlod ongiga singib borish jarayonlari , ularning dunyoqarashi , tafakkuri , va milliy- ma’naviy qadriyatlarga yetqizayotgan zararli turli xil ta`sirlari chuqur yoritilib berilgan. Shu bilan birga maqolada globallashuv sharoitida axborot oqimining keskin ortishi natijasida yuzaga kelayotgan mafkuraviy bosimlar va noto’g’ri talqin etilgan diniy g’oyalar , psixologik manipulyatsiyalar ham izchil tahlil qilingan.