(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Koinot va uning tuzilishi bo’yicha inson tafakkurining eng murakkab va qiziqarli savollaridan biri bu vaqt va makonning tuzilishi, ulardagi tub burilishlar va o’tkazuvchilardir. Shu bilimlar doirasida “qurt teshigi” yoki “yumronqoziq ini” deb ataluvchi konsepsiya paydo bo’lgan. Bu tushuncha bugungi zamon fizikasida nazariy jihatdan muhim o’rin tutadi va ko’pincha ilmiy fantastik asarlarda ko’p uchraydi. Quyida qurt teshiklari nima ekanligi, ularning nazariy asoslari, ularning Albert Eynshteyn bilan bog’liqligi va ular haqidagi amaliy izlanishlar haqida atroflicha ma’lumot beriladi.