OAV ORQALI SIYOSIY MANIPULYATSIYA: NAZARIY YONDAShUVLAR VA MEXANIZMLAR - Inobat Ahatova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ommaviy axborot vositalari orqali amalga oshiriladigan siyosiy manipulyatsiya masalalari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida kommunikatsiya nazariyasining rivojlanish bosqichlari, manipulyatsiya tushunchasining nazariy talqinlari va OAV ta’sirining turli modellari ko‘rib chiqiladi. Maqolada siyosiy manipulyatsiyaning mohiyati, uni amalga oshirish mexanizmlari hamda zamonaviy sharoitdagi o‘ziga xos xususiyatlari atroflicha o‘rganilgan. Tadqiqot natijalarida siyosiy manipulyatsiyaning psixologik asoslari, uning jamiyatga ko‘rsatadigan ta’siri va zamonaviy kommunikatsion texnologiyalar sharoitida qo‘llaniladigan usullari ochib berilgan.
Keywords: Kalit so‘zlar: siyosiy manipulyatsiya, ommaviy axborot vositalari, kommunikatsiya nazariyasi, media ta’siri, jamoatchilik ongi, axborot ta’siri, siyosiy kommunikatsiya, propaganda, yashirin boshqaruv, psixologik ta’sir.