O‘ZBEK TILINING AHAMIYATI - Shonazarova Dilafruz Asqarovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tili – xalqimizning milliy o‘zligini saqlovchi, jamiyat taraqqiyotiga xizmat qiluvchi, madaniyat va ma’naviyatning asosi sifatida o‘rganiladi. Maqolada o‘zbek tilining o‘ziga xosligi, jamiyat hayotidagi o‘rni, ma’naviy rivojlanishdagi ahamiyati, davlat va ta’lim-tarbiya tizimidagi roli, shuningdek, uning dunyo miqyosida hurmat-e’tiborga sazovor bo‘lish yo‘lidagi harakatlar haqida so‘z yuritiladi. Xulosa sifatida o‘zbek tilini asrab-avaylash va rivojlantirish har birimizning burchimiz ekanligi ta’kidlanadi.